Начало / Лаптопи / ClamBook: Лаптоп, задвижван от вашия смартфон

ClamBook: Лаптоп, задвижван от вашия смартфон

Знаете ли, че телефоните  с Android и iPhone-те  имат под капака си доста мощни процесори, всъщност достатъчно силни,  че могат да осигурят ниво на производителност на стандартен лаптоп, и само ако бяха снабдени с по-големи екрани и клавиатури за да се превърне работа с тях в  истинско удоволствие.

Приветствайте ClamBook на  ClamCase, нещо като лаптоп разширение за Android и iPhone. С него ще се работи така: вашия смартфон седи в докинг станция  свързана  с ClamBook-а  и задвижва  екрана и клавиатура му.

От ClamCase не споделят  все още много подробности, но знаем, че:

  •  ClamBook  е снабден с 13,3-инчов дисплей с LED подсветка имащ размери в съотношение 16:9 и WXGA резолюция 1280 х 720 пиксела.
  • Както изглежда външният вид на  ClamBook е се доближава много силно до  MacBook Air, но от компанията твърдят, че той е по тънък и по лекия като перце   лаптопа на Apple.  Реалните размери, все още не са оповестени официално.
  • ClamBook  ще има чиклит клавиатурата и мултитъч тъчпад, с няколко Android бутона, за функции като Home, Back, и Menu и мултимедийни бутони за play, pause и volume.
  •  Батерията му не само задвижва  екрана, но и зарежда телефона докато е в на док.
  • ClamCase обещават  „3D Cinema Sound“, макар че не е ясно дали той ще е от високоговорители, слушалки, или и двете.

Въпреки, че устройството е проектирани  и за Iphon и за Android телефони, изглежда ClamCase  са се фокусирали към последните за момента, както е видно от посочените по-горе клавиши от клавиатурата на Android и намигване към Моторола приложението  Webtop, което симулира десктоп операционна система – когато е с двоено с Android.

Дали  модела за Iphone ще бъде малко по различен? Ще представлява ли  голям   IPAD  подобен интерфейс  или ще има подобен на  вид  десктоп  симулатор?

Това са ключови въпроси, със сигурност, но най вълнуващият  е цената: Колко ще  струва ClamBook? Бих искал да видя на етикета цена  от около $ 149, макар че подозирам, че най-вероятно ще се продава за два пъти повече. В този случай , повечето хора вероятно ще  предпочетат да си купя таблет и   външна клавиатура.

Все пак, ClamBook може да бъде гейм-чейнджър и  начин да се отприщи процесорната мощ на смартфоните.  Надявам се ще узнаем повече, преди продуктът да излезе на пазара около Коледа 2012,

Какво мислите вие? Ще си купите ли тизи продукт? А, на каква цена? Споделете  коментарите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.