Начало / Download / Avira Free Antivirus 2013

Avira Free Antivirus 2013

Излезе обновената версия Avira Free Antivirus 2013 на популярната, безплатна антивирусна програма. Като имате предвид, че миналата година обновлението на антивирусната програма бе фокусирано главно върху модернизиране на интерфейса и подобряване на инсталатора, очакваше се тази година Avira 2013 да предложи нови функции, както и подобряване на вече съществуващите.

Инсталацията е елементарна, като потребителя трябва да направи само два клика с мишката. Инсталатора на Avira 2013 проверява дали има инсталирани други антивирусни програми и ги премахва автоматично. Функцията е много агресивна и се случва Avira 2013 да не може да се инсталира успешно, а и да счупи другата ви антивирусна програма, което води до зависване на компютъра и син екран. Без значение е коя антивирусна програма е виновна, важното е че потребителите не обичат да виждат BSOD екран при инсталиране на нова програма.

Интерфейсът на Avira Free Antivirus 2013 е почти непроменен от миналата година. Добавени са някои нови бутони за добавените нови функции, но иначе е същият като този на Avira 2012. В лявата част на екрана е разположено меню включващо различните инструменти за защита които се предлагат от антивирусната програма. В централния екран са разположени различните допълнителни настройки за всеки инструмент, както и ON-OFF бутони за включване или изключване на различните функции.

А сега малко и за новите функции в  Avira 2013. Компанията се фокусира върху разширяване на сигурността като цяло, като най-много е наблегнато на уеб-сигурността. Антивирусната проверява връзките към социалните мрежи и различните приложения в тях, блокира тракери и проверява предварително уеб сайтове преди браузъра ви да ги отвори. Ако инсталирате лентата с инструменти на Avira, ще се махне и досадният изкачащ рекламен прозорец.

Антивирусната програма използва много малко ресурси при своята работа, често до два пъти по-малко (това е много хубаво за по-старите машини). От друга стана лентата с инструменти интегрирана в браузъра често сериозно забава работата му (независимо IE или Firefox). Затова препоръчваме инсталирането само на антивирусната програма (без лентата с инструменти)  или да се насочите към другите безплатни антивирусни програми като Avast, AVG, или Panda.

  • Цена: Безплатна антивирусна програма
  • Операционна система: Windows 7/8/XP 64-bit/32-bit/Vista 32-bit/64-bit

Свалете Avira 2013 от ТУК>>> Свалете Avira Free Antivirus 2013

Един коментар

  1. Асенова

    Опитайте тогава AVG Free. Има си един ToolbarUpdater, който непрекъснато си пише логове по диска. Докато се обърнеш и с: се е напълнил. И няма отърване от него. По никакъв начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.