Начало / Download / Avira Free Antivirus 12

Avira Free Antivirus 12

avira_logoИзлезе новата версия на безплатната антивирусна програма Avira, в която има множество промени и новости, наложени от острата конкуренция на останалите безплатни антивирусни програми и пакети за сигурност. Основни промени са претърпели инсталатора, интерфейса и ядрото на антивирусната програма.

Avira пропуска версия 11 и излезе направо във версия 12. Не е много ясно защо е направено това, но предполагаме, че се цели да се уеднаквят версиите на антивирусната с година (2012) за която е актуална, както и с номерата на версиите на основните и конкуренти.

Инсталацията на  Avira никога не е била толкова лесна, като на версия 12. От компанията производител твърдят, че смятат да следват стратегията „по-малкото е повече“, като се предлага същото ниво на защита, както преди. Както и да е, инсталацията е най-простата в сравнение с другите големи антивирусни програми. Кликвате два пъти върху сваления файл и програмата сама решава къде да се инсталира, автоматично ще открие конкурентни антивирусни и ще ги отстрани и инсталацията ще приключи след 2-3 минути. За напреднали потребители има възможност сами да определят къде да инсталират Avira и дали искат да инсталират лентата с инструменти на Avira и да сменят началната си страница на Ask.com .

След инсталацията, Avira 12 ще започне бързо сканиране на системата ви. На нашата тестова машина, процеса отне около 1 минута и 37 секунди и след това новата ни антивирусна се зареди.

Новият интерфейс е приятен и лесен за свикване, защото много прилича на конкурентните Avast и Nod32. В лявата част на прозореца са показани всички налични инструменти, а центъра на екран, се фокусира върху по-задълбочени настройки и опции на показаните в ляво инструменти. Новите бутони са приятни на вид и лесни за разбиране, за какво точно служат. Единствената функция, която не можете да достигнете от всяка друга част на интерфейса, с изключение на лентата с менюта е менюто „Помощ“.

Зеленото квадратче разположено в основния екран на антивирусната ви показва, че всичко със защитата на компютъра ви е наред. То се оцветява в жълто, когато сте изключели някоя функция, ( например защита в реално време). Червеното му оцветяване означава, че има проблем и трябва спешно да обърнете внимание на Avira.

Ако Avira 12 открие проблем, в горната част на прозореца за състоянието се появява бутон Fix. Като кликнете върху него, дори и проблема да е нещо елементарно, като стартиране на спрян модул, програмата ще го отстрани за Вас.

Двигателят за сканиране също е подобрен, а използването на ресурсите на компютъра ви е намалено. Ежедневната актуализация на файловете с антивирусни дефиниции е много хубаво нещо,  стига всеки ден да не излизаше досадния поп-ъп прозорец (и да знаете, не може да го премахнете).

Avira Free Antivirus 12 е добра безплатна антивирусна програма и е една най-популярните, като предлага солидна и ефективна защита, с нов достъпен интерфейс. Също така, в зависимост от вашата система, може би трябва да се подготвите за малко по-дълго време за стартиране на компютъра и не забравяйте досадния поп-ъп за ъпдейтите. Препоръчваме тази антивирусна на потребители с по-малък опит с компютрите.

  • Цена: Безплатна антивирусна програма
  • Операционна система: Windows 7/XP 64-bit/32-bit/Vista 32-bit/64-bit

Свалете Avira Free Antivirus 12 от ТУК>>>

Един коментар

  1. evgeni cankov

    Добре че има такива антивирусни програми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.