Начало / Download / Avira AntiVir Personal – Free Antivirus 10.0

Avira AntiVir Personal – Free Antivirus 10.0

Avira AntiVir е в света на антивирусните програми от известно време, но през 2008 г. стана изключително популярно решение за сигурност заради изключително силите резултати по откриване и премахване на вируси. AntiVir все още е близо до върха по ефективност според независими антивирусни тестове, но докато  версия 9 повече или по-малко вървеше в крак с конкуренцията, за версия 10 не може да кажем същото.

Старите и новите потребители на Avira AntiVir 10, намират за досадно изскачащите рекламни, които се появяват винаги, когато програмата актуализира своите дефиниции.  Изскачащите от време на време реклами при работа с програмата, които пречат на работата на потребителя, също не се одобряват. Липсата на „Stealt и Game“ режим е голям пропуск, тъй като почти всички безплатни и платени антивирусни вече ги предлагат.

С изключение на леки козметични промени, интерфейсът на AntiVir е останал непроменен от версия 8. Има нови икони на лентата с инструменти на програмата и нов фон. Главния прозорец представлява навигационно меню с падащи менюта от лявата страна и централен панел съдържащ по-подробна информация. Менюто Status на AntiVir, ще ви информира за резултати от последните сканирания, актуализация на програмата, статуса на активната защита. Премахната е връзката за платения ъпгрейд.

Нововъведенията са по-скоро изключение в безплатната версия на Avira 10. Във версия 9, можеше да бъдете информирани за заплахите в средата или в края на всяко сканиране, но сега само последното е възможно. Потребителите на Windows 7 вече имат възможността да стартират сканиране като администратор директно от интерфейса на Avira 10, което е добро, но незначително подобрене. Инсталацията на Avira е променена, като сега потребителите преминават през  пет прозореца. Теоретично, това означава, че инсталацията се прави с 5 клина, на практика новите потребителите ще трябва да попълнят формуляр за регистрация. Въпреки това, инсталацията протича по-бързо, а компютърът не трябва да се рестартира след инсталиране.

Казаното до тук не означава, че AntiVir 10 е лоша и с малко възможности антивирусна прграма напротив. Програмата предлага богат избор промени на сканиранията, позволявайки на потребителите пълно сканиране вътрешни и външни твърди дискове, или пускане на предварително сканиране – за rootkits,  и др. На нашия тестов компютър, пълното сканиране отне около 1 час и 12 минути, което е нормално при почти пълен 500GB HDD. Avira 10 включва антиспайуер защита, технологии на сканиране които могат да преглеждат и  „заключени“ файлове, подобряване на вътрешната защита на програмата за  предотвратяване на зловредната промяна на файлове на AntiVir 10.

Когато Avira сложи под карантина даден файл, се извежда информацията заедно с опции за повторно сканиране, възстановяване, изтривате и изпращане до лабораториите на Avira. AntiVir 10 е нелоша антивирусна програма, но конкурентите и, са я догонили и изпреварили в доста отношения.

  • Цена: Безплатна версия
  • Операционна система: Windows 7/XP 64-bit/32-bit/Vista 32-bit/64-bit

Свалете Avira AntiVir 10 от ТУК>>>

3 коментара

  1. здравейте в карантината ми има два вируса не знам какво да правя!там ли трябва да останат?да ги изтрия ли?просто не знам моля ви посъветвайте ме някак отчаян съм

  2. Здравейте инсталирах си avira12Free_antivirus_en и бих желал да ми дадете съвети за ъпдейтването , как се отстраняват проблеми със засечени вируси , а също и какво означава Last scan :Not performed при условие че това би трябвало да е завършено при инсталация. Иначе инсталацията мисля , че беше успешна зелените отметки са се включили и пише Your computer is Secure all services is working correctly. Надявам се , че всичко е наред защото за пръв път се работя с такава антивирусна и нямам особенно много опит с компютрите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.