Начало / Download / AVG AntiVirus Free 2014

AVG AntiVirus Free 2014

AVG AntiVirus Free e една от най-популярните безплатни антивирусни програми, достъпни в Интернет.  AVG  успява да поддържа тази позиция благодарение на комбинацията от ефективна защита и лесен за използване интерфейс.  Вече е достъпна версия 2014 – AVG AntiVirus Free 2014, която ще ни предложи подобрен интерфейс,  сигурна защита от вируси и зловреден софтуер, а новото допълнение PrivacyFix защитава личната ви информация в социалните мрежи.

AVG AntiVirus Free 2014

AVG AntiVirus Free 2014 се инсталира безпроблемно и бързо, но трябва да се внимателни за допълнителният софтуер, който неминуемо ще ви бъде предложен по време на инсталацията.   Интерфейсът е  леко променен  за да съответства на Modern UI интерфейса на Windows 8, но все още по-същество  AVG си остава приложение предназначено за работа с мишка и клавиатура.

В главня прозорец  на първия ред са подредени ‘плочки“ с основните  зони на защита: Computer – дисковете на вашия компютър; Web Browsing-  сърфиране в интернет, Identify  – онлайн присъствие,  E-mail – защита на електронната поща.   Някои екстри са разположени на втория ред, както и оферти да закупите платени пакети като AVG AntiVirus Premium или Internet Security. На последния ред са разположени опциите за сканиране и статуса на защита към текущият момент.

Начален екран на AVG AntiVirus Free 2014

Най-забележителното ново допълнение е PrivacyFix, онлайн инструмент за конфиденциалност, предлаган от PrivacyChoice (които AVG, придобиха през май 2013г.).  PrivacyFix анализира настройките на  онлайн акаунтите ви  и  предупреждава за възможни заплахи относно споделената личната информация. За големи сайтове като Facebook, Google и LinkedIn, приложението посочва, настройките за поверителност или функции, които могат да имат отрицателно влияние. Извежда списък  с рискови  настройки  и  ви дава някои подробности за тях, и когато кликнете да коригирате  някоя от тях, PrivacyFix ще ви отведе директно към страницата за настройки, на конкретният сайт. Функцията Crowd Control ще ви помогне да анализирате списъка си с приятели във Facebook и  да разчистите тези, които са отпаднали от  реалният ви списък с приятели. За хиляди други сайтове PrivacyFix, анализира полиците за проследяване и поверителност и ви предупреждава за потенциални проблеми, като споделяна на вашите данни с трети страни.

PrivacyFix в AVG AntiVirus Free 2014

Друга нова функция в AVG AntiVirus Free 2014 е File Shredder. Той ви позволява напълно да унищожите файловете които искате, така че те  да не подлежат на възстановяване от крадци или хора, които може да използват вашия компютър в бъдеще. В платената версия AVG AntiVirus Premium 2014 приложението Data Safe ви позволява да кодирате  важни файлове във виртуални устройства за защита от любопитни очи или крадци на информация.

Все още не са публикувани  официалните  резултати от тестовете на антивирусни програми за  2014г.  от независими тестери като  AV-Comparatives или AV-Comparatives. Въпреки това на миналогодишните тестове  AVG AntiVirus се представя задоволително на нива над средните. Оценките са както следва: зашита 5 т.; производителност 3,5 т. и ползваемост 5,5 т.  по 6 точковата система. Като цяло AVG  поддържа постоянно ниво на защита и можем да очакваме подобно класиране и за 2014 година.

Препоръчваме Ви AVG AntiVirus Free 2014, защото  предлага високо ниво на защита от вируси, злонамерен софтуер и личното ви пространство в Интернет, и то напълно безплатно.  Може да свалите копие от бутона в края на страницата.

  • Цена: Безплатна антивирусна програма
  • Операционна система: Windows XP/Vista/7/8

Свалете AVG Anti Virus 2014 от ТУК>>>   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.