Начало / Download / AVG Anti Virus Free Edition 2012

AVG Anti Virus Free Edition 2012

avg_2012_logoВсеки път при излизането на нова версия на някоя антивирусна програма, се говори за по-добра работа, по-бързо сканиране, по-добри резултати. Създателите на AVG Free Anti Virus 2012 твърдят, че са постигнали всичките тях, в новата версия на безплатната си антивирусна програма. Трябва да признаем, че новата версия сканира по-бързо от предната и също се инсталира по-бързо. В интерфейса са направени някои малки промени, които правят AVG Anti Virus 2012 по-лесна за използване. Промени са направени и в защитните механизми, като са добавени две нови защити.

Инсталирането на AVG Free Anti Virus 2012 е бързо и безпроблемно, като времето необходимо за изтеглянето на антивирусната програма и завършване на инсталацията е около 5 минути. Миналата година, AVG намали броя на инсталацията екрани от 13 до 5. Тази година, инсталационният процесът продължава да бъде кратък, но искаме да обърнем вниманието на потребителите към някои особености. Първо, ако имате отворен браузър, при инсталиране на AVG, програмата няма да ви предупреди и ще го затвори. Второ, стандартно се инсталира AVG Security Toolbar и се променя началната страница на браузъра ви. Разбира се можете да откажете тези промени, но ако на по-късен етап решите, че са ви необходими, ще трябва да стартирате повторно инсталатора да ги получите. Друга важна промяна в началото на инсталацията е, че трябва да изберете кой продукт искате да инсталирате, безплатната AVG Anti Virus 2012 или 30 дневна пробна версия на AVG Internet Security.

Промените в интерфейса на AVG Free 2012 са незначителни, но всъщност подобряват доста използваемостта на безплатната антивирусна програма. Иконите в основния интерфейс са преправени, така че да са по-разбираеми от пръв поглед. Добавен е бутон Fix за автоматично поправяне на пробивите в сигурността на системата ви. Ако имате проблеми със защитата си, в горната част на екрана излиза жълт X. Той изчезва, когато защитата на компютъра ви е пълна според AVG Free 2012.

В дясната част на основния екран са изведени най-нужните бутони – Update Now и Scan Now, а под тях са разположени и подменюта с допълнителни настройки. Информация и настройки на основните компоненти на AVG Free 2012 са разположени в централната част на прозореца. Кликнете два пъти върху някоя от иконите за повече информация и основни настройки и конфигурация за всеки специфичен инструмент. Разширените настройки са достъпни от менюто Tools в лентата с инструменти разположена в горната част на прозореца.

AVG Anti Virus Free Edition 2012 включва няколко интересни и нужни функции за защита на компютъра ви. Първата е патентована техника за идентифициране на един от най-противни заплахи, които могат да достигнат до вашия компютър: фалшивите антивирусни програми. Ако не сте запознати, тези програми се представят за антивирусна програма или уеб-базиран антивирусен скенер. След като го инсталирате на компютъра си, единствения начин да се отървете на инфекцията е да си закупите „лиценз“, защото инсталираната фалшива антивирусна непрекъснато ви алармира за открита заплаха и че ще я отстрани след закупуване на нужния и лиценз.

LinkScanner също е подобрен и вече може да следи за динамично променящ се код, което е от съществено значение в областта на сигурността игра, защото заплахите често мутират с много бързи темпове. Потребителите на AVG Free 2012 получават и новия AVG Accelerator, който оптимизира Интернет връзката ви и ускорява изтеглянето на файлове от YouTube. Ефекта може да се види най-добре при поставяне на пауза и стартиране отново на онлайн видеото. Протоколът на AVG Accelerator е разработена изцяло от AVG.

В AVG Free 2012 е включен и мониторинг инструмент, който автоматично ви предупреждава, когато Firefox, Chrome, или Internet Explorer консумира прекалено много памет. Когато някои от изброените браузъри започне да използва прекалено много памет се появява малък прозорец който ви пита дали искате да рестартирате браузъра си. Можете да видите как работи тази функция, ако отворите десетина таба в браузъра си, изчакате няколко минути и след това отворете още десетина.

Всичко казано по-горе, би трябвало да ви убеди, че AVG Anti Virus Free 2012 предлага отлична, а защо не перфектна защита за компютъра ви, и според нас всеки би трябвало да и даде шанс.

  • Цена: Безплатна антивирусна програма
  • Операционна система: Windows XP/Vista/7

Свалете AVG Free Anti Virus 2012 от ТУК>>>

4 коментара

  1. Чудесна антивирусна. Харесва ми.

  2. Да това е най-добрата версия на AVG.

  3. Това е супер!

  4. чудо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.