Начало / Новини / Avast Free Antivirus 8

Avast Free Antivirus 8

Avast имат амбицията да създават конкурентоспособна антивирусна защита. Това важи както за безплатният Avast Free Antivirus 8,  така и за платеният антивирусен пакет Avast  Internet Security.  Тазгодишната версия на антивирусната програма Avast Free Antivirus 8 е надеждна и достъпна, с изчистен интерфейс и  впечатляващ списък на безплатни функции. Не на последно място поставяме и доброто представяне на Avast   в тестове ни за  производителност.

Инсталация:

Инсталирането на Avast 8 преминава гладко и отнема около  3 минути. Оглеждайте се за нежелан софтуер, който може допълнително да бъде инсталирам заедно с антивирусната програма. Препоръчваме Ви да изберете опцията Custom  за инсталиране и внимателно да отметнете всички нежелани добавки, които ви се предлагат допълнително като джаджа за Windows 7  и Vista, и браузър добавката WebRep. За да завърши процеса на инсталиране ще трябва да рестартирате компютъра си.

Основно меню на Avast Free Antivirus 8

Интерфейс:

Интерфейсът на Avast Free Antivirus е изцяло с нов дизайн.  Докато основните подменюта и страници с настройки са почти непроменени, то началния екран е съвсем нов. Целта е да се емулира началният екран на Modern UI интерфейса на Windows 8  с правоъгълни плочки.  Голям цветен правоъгълник в ляво указва статуса Ви  на защита със съответно:  зелен цвят за защитена ситема и червен за  система изложени на риск.  Шестте плочки разположени до него Ви дават достъп до основните функции за сигурност  на антивирусния пакет – Scan, Software Updater, SafeZone, Browser Cleanup, AccessAnywhere, и Market. В горната част на началния екран са  разположени линкове към Security, Maintenence, Market, Recommend, и Support, а дясно от тях се намират Account  и Settings.   Security Ви дава достъп до най важните функции на Avast 8  – многобройните защитни щитове, и списък с под категории като antivirus, anti-spam, firewall, software updater, и tools.

Малка, но забележима промяна е белият фон на интерфейса в безплатната версия на Avast 8, докато платения Internet Security запазва тъмният си изглед. Новият интерфейс е по лесен за употреба, и това е плюс.  Големите оптимизирани за сензорни екрани икони правят по лесен достъпа до ключови функции, като популярните щитове Avast, а голяма част от техническия жаргон е заменен с по-разбираем език.

  • Цена: Безплатна антивирусна програма
  • Операционна система: Windows XP/Vista/7/8

Свалете Avast Free Antivirus 8 0т ТУК>>>

Един коментар

  1. strahotno

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.