Начало / Download / Avast Free Antivirus 7

Avast Free Antivirus 7

Avast Free Antivirus 7 е достатъчно добра безплатна антивирусна програма и може да се ​​конкурира както с безплатни, така и с платени антивирусни решения. Отдавна отминаха дните на странния интерфейс използван от Avast. Съвременните му версии (от петата на сам) са доста приятни за окото и интуитивни. Версия 7 на Avast притежава впечатляващ списък от функции и се представя доста добре в тестовете на производителност.

Инсталационния процес на Avast 7 е подобрен и протича по-бързо от преди, като отне около три минути минути на тестовата ни машина. Ще трябва да пуснете ръчна инсталация ако искате да избегнете инсталирането на Windows 7 и Vista Desktop Gadget, или новата добавка за браузъри WebRep, въпреки че смятаме, че и двете са доста полезни. Ако все пак не ги желаете, а вече сте ги инсталирали, то не можете да ги премахнете от самия Windows, а ще трябва да го направите от менюто на Avast 7 за персонализации. Голям плюс е, че нито инсталирането нито деинсталирането изискват рестартиране на Windows. Деинсталирането на антивирусната програма не оставя нито една следа нито във файловата система, нито в регистъра на Windows.

Както споменахме интерфейса на Avast Free Antivirus 7 не се е променил много през последните три версии. Променени са леко цветовете и са добавени по-големи графични елементи на различните фукнциии. Запазени са и стандартните цветове за състоянието на сигурност на компютъра ви – зелено за безопасно, жълто за заплаха и червен за особена опасност.

Главното меню на антивирусната програма е запазило дървовидната си структура. Първия раздел Summary показва обща оценка на защитеността на компютъра ви. Във втория раздел Scan Computer са поместени различните механизми за сканиране, а именно бързо сканиране, пълно сканиране, сканиране по подразбиране и др. Третия раздел Real time shields показва активните в момента щитове които са общо 8 на брой. Името на следващия раздел Firewall еднозначно показва какво се съдържа в него. Последният е Additional protectin. В него са поместени плъгини за различните браузъри. От всеки един раздел можете да получите информация за това какво се случва със системата ви и да настройте различни функции на Avast Free Antivirus 7.

Бързодействието на  Avast 7 е доста добро. Пълно сканиране на системата ни отне по-малко от 55 мин. , докато краткото завърши за около 20 минути, и Full Scan отне 59 минути. Ресурсите които Avast 7 използва са пренебрежимо малко. Използваната RAM на нашата тестова машина, по време на пълно сканиране бе едва 16MB. Процесорното време под 1 процент.

В заключени бихме искали да кажем, че Avast Free Antivirus 7 е една страхотна антивирусна програма и затова я препоръчваме на всичките си читатели.

  • Цена: Безплатна антивирусна програма
  • Операционна система: Windows XP/Vista/7

Свалете Avast Free Antivirus 7 от ТУК>>>

5 коментара

  1. много ми харесва добра.

  2. желая тази програма да я имам,много е добра казаха ми колегите.

  3. харесва ми,instal!

  4. Ами плзвам я от 6 версия, пробвах и нейните конкуренти и да ви кажа, за сега не намирам алтернатива. Скромни системни изисквания, много полезни функции. За сега програмата държи, е понякога се случват и изцепки ама това си е в реда на нещата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.