Начало / Download / Avast Free Antivirus 2014

Avast Free Antivirus 2014

Avast Free Antivirus 2014 (ver 9) Новото издание на добре познатата ни безплатна антивирусна програма Avast Free Antivirus 2014 е официално тук.  Позната още като Avast Free Antivirus  9,  тя защитава вашия компютър от всички видове зловреден софтуер.  Свежото издание на Avast разполага с променен интерфейс,  пълна антивирусна защита в реално време, плюс защита  по време на сърфиране срещу фишинг и онлайн софтуер за проследяване.

Инсталатора на Avast Free Antivirus  е малък по размер, като задачата му е да изтегли  и инсталира необходимите файлове в операционната Ви система.  Инсталационният процес е по-кратък и преминава през меню от 7  прозореца, за разлика от 8-те на миналогодишната версия.  За да се възползвате от едногодишната безплатна версия трябва да се регистрирате с валиден e-mail адрес, иначе ще може да ползвате антивирусната програма само 30 дни.

Avast Free Antivirus 2014 Start Screen

Външният вид на Avast Free Antivirus 2014 изглежда като модерна интерпретация на интерфейса на версия 7.  Въпреки това, навигацията от една точка към друга в новата версия е много по-лесна. Цялото меню е много по- опростено, така че основните функции да са лесно откриваеми и  достъпни.

Какво ново в Avast Free Antivirus 2014?

Един от новите инструменти  в Avast 2014 е Rescue Disk.  С Rescue Disk можете да създадете стартиращ носител (USB, CD, ISO) за офлайн сканиране и почистване, като Ви препоръчваме  да създавате  спасителния диск върху чиста от вируси и друг зловреден софтуер машина. След това  ще може да спасителния диск на Avast Antivirus, за да сканирате и почиствате други заразени машини.  Имайте в предвид, че това е много лека версия на приложението, която може да сканира само определени области. Друг важен аспект при създаването на спасителния диска е,  то да стане  малко преди да го използвате, за да може в него да  се включат най-новите  антивирусни дефиниции.

Avast Free Antivirus 2014 Deep-Screen технология

Функцията DeepScreen  е изкуственият интелект на Avast Free Antivirus. Това е новата и преработена технология AutoSandbox.  DeepScreen  е проектирана, за да разкрива  истинските намерения на зловредния софтуер. Когато даден файл е отбелязан като подозрителен, той  се поставя под карантина за анализ в  защитена среда. Според разработчика, технологията зад DeepScreen е в състояние да прочита  код на ниво двоични команди и разбира цялостен набор от инструкции, като по този начин може ясно да идентифицира злонамерените от тях.

Hardened Mode е изцяло  ново ниво на защита, предназначено за безопасността на неопитни потребители. Hardened Mode гарантира, че само файлове с добра репутация и висок  рейтинг имат право да работят на компютъра Ви.  Информацията се събира чрез  краудсорсинг анализиране  на база мнението на множеството потребители на Avast за нивото на безопасност на използваните от тях програми.

  • Цена: Безплатна антивирусна програма
  • Операционна система: Windows XP/Vista/7/8

Свалете Avast Free Antivirus 9 oт ТУК>>> Avast Free Antivirus 9

2 коментара

  1. Абе хубав тоя avast, ама след него като че ли остават някои злосторници. За мен не е идеалната програма.

  2. Не сме забелязали да остават някакви неоткрити заплахи след премахване на Avast и инсталация на друга антивирусна. Сигурен ли сте, че не са грешни засичания?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.