Начало / Новини / Asus Transformer Book V е 5 в 1 хибриден лаптоп, таблет и телефон

Asus Transformer Book V е 5 в 1 хибриден лаптоп, таблет и телефон

ASUS-Transformer-Book-V-1
Asus Transformer Book V е хибриден Windows 8.1 лаптоп, който се превръща в таблет, към който е прикачен телефон с Android. Или казано по друг начин, когато към таблета е прикачена клавиатурата, той изпълнява ролята на ултра тънък лаптоп с Windows 8.1, а когато към таблета е прикачен телефона, той може да бъде захранван от неговата Android операционна система.

Звучи малко объркващо и сложно, но в крайна сметка Asus са успели да съберат е едно устройство: телефон, таблет и лаптоп с Android , и таблет с Windows 8,1 и лаптоп със същата операционна система. Новият хибрид е перфектното решение за потребителите, които не могат да изберат между стандартен Android или Windows таблет.

Transformer Book V беше представен тази седмица на изложението COMPUTEX в Тайпе, Тайван.  Ето какви са нашите първи впечатления:

  1. Дизайнът силно наподобява този на Asus PadFone.
  2. Резолюцията на таблета  изобщо не е впечатляваща, само 1,280×720 пиксела, което предполага ме се дължи на по-високата консумация на енергия  от страна на Windows.
  3. Телефонът върви под Android 4.4 със типичния  за Asus – Zen интерфейс. Има 2 GB оперативна памет, до 64 GB място за съхранение и 8 мегапикселова камера, четириядрен процесор Intel Atom – Moorefield и Intel HD Graphics. Батерията е доста прилична със 2,550mAh.
  4. Телефонът е „мозъка“ във Android таблет, така че в тази форма единствена промяна е спада на резолюцията до 1,280×720.
  5. Windows таблета ще бъде с операционна система Windows 8,1  и с един от най-новите Intel процесори, 4 GB оперативна памет и до 128GB вградена памет.

Предполага ме, че трансфера на файлове между различните операционни системи ще бъде лесно, както при Asus Transformer Book Trio.

Ако още се колебаете между Windows или Androis таблет, то Transformer Book V вероятно е точно за Вас. Допълнително може да използвате устройството като лаптоп, или като телефон и придружаващ го таблет/лаптоп.

Ако Asus искат да доведат тази колаборация до крайност, очаквам в бъдеще да включат и Windows Phone. При все още неизвестни цена и достъпност, е трудно да се каже дали Transformer Book V ще си заслужава парите вложени в покупката му.  Предполагам, че цената няма да евтина, но най-вероятно  трите отделни устройства ще  Ви излязат  по-скъпо.

Очаквайте пълно ревю, когато новият хибрид бъде достъпен на пазара. А, вие какво мислите за новата тенденция в пазара, харесватели хибридните мобилни устройства? Споделете с нас в коментарите.

.

Един коментар

  1. Не ми е ясно защо се опитват да правят устройства три в едно като този Asus Transformer Book Trio. Който иска някое от устройстватра си купува телефон, лаптоп или таблет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.