Начало / Ревюта / Apple представи iPad

Apple представи iPad

През последните седмици, месеци и дори години, се носеха слухове и се правеха спекулации,  за вида, дизайна, екстрите и мощта на таблета на Apple. И ето че днес Apple завърши представянето на iPad –  най-горещо очакваното ултрапортативно устройство в последните десет години. Благодарение на това, всички спекулации могат да останат най-накрая на страна. Официално таблета на  Apple влиза в историята като Apple iPad.

По време на специалното събитие организирано в Yerba Buena Center – Сан Франциско, Калифорния на 27 януари 2010 г. Стив Джобс главен изпълнителен директор на Apple заяви, че Apple iPad е най-доброто нещо над което той е работил.

В действителност, Стив Джобс обясни, че компанията е използвала най-напредналите технологии за да  IPAD да се превърне  в ултрамобилно и революционно устройството на невероятна цена.

Тъй като сме на ясно, че много от нашите читатели са интересуват най-много от хардуерните характеристики на, ще преминем към основните хардуерни детайли. Сърцето на  Apple IPAD собствена разработка на компанията Apple -A4 1GHz процесор. Не се знае много за чипа в момента, с изключение на факта, че е бил държан в тайна много добре от журналисти, потребителите и пресата. По-долу е снимка на самия чип, направо от видео демонстрация на iPad по време на представянето му.

На дъното на чипа може да се види следният надпис H8MBT00V0MTR-OEM, което означава, че чипа е произведен от Palo Alto (P.A.) Semiconductor. Носят се слухове, че чипа е  двуядрен, ARM базиран. Но за сега това са само слухове. Батерията на Apple iPad издържа до 10 часа в режим на работа и до един месец в режим Stand by.

Един коментар

  1. Харесва ми, харесва ми, харесва ми, искам го.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.