Начало / Новини / Apple обяви iOS 9

Apple обяви iOS 9

Apple анонсира разработването на нова версия на популярната си мобилна операционна система носеща името iOS 9, на провелата се в понеделник Worldwide Developer Conference.

Основната промяна при iOS 9 е в производителността и лекотата на работа на операционната система като цяло. Инжинерите на Apple са работили за намаляване на ресурсите необходими на iOS 9. Причината за това е, мудната работа на iOS 8 върху по-стари модели телефони и таблети на Apple, като iPhone 4s и старите модели на iPad Air и Mini. Това породи доста оплаквания и недоволства от страна на потребителите от iOS 8. Следствие на подобрената производителност е и удължаване на живота на батерията. Очаква се, че средната стойност на издръжливостта на батерията Ви ще се увеличи с около един час активна работа, в зависимост от типа устройство устройство което притежавате.

iOS 9 Apple

Останалите промени в iOS 9 са значителното подобрение на гласовия асистент Siri, Apple Pay и Apple Maps.

Интерфейса и начина на работа на Siri са променени изцяло. Вече можете да попитате гласовия асистент да ви намери снимките от миналото лято или да ви напомни да си вземете кафе от бензиностанцията. Търсенето вече ще ви показва с предимство резултати от услуги за които вече сте абонирани. Пример, ако имате имате качен Vimeo, вместо Youtube и поискате песен на Guns N’ Roses, автоматично ще Ви се стартира клипа от Vimeo. Друга новост е възможността за гледане на няколко приложения едновременно в режим „екран в екрана“.

Новата версия на Apple Maps наваксва част от изоставането си спрямо Google Maps. Вече ще можете да получавате указания и маршрути при пътуванията си. Ако сте на спирка на градския транспорт, Apple Maps ще ви покаже разписанието и линиите на всички автобуси които спират на нея.

Представената в момента версия на iOS 9 е само за разработчици. Бета версията се очаква по-късно през лятото, а финалната версия трябва да излезе през септември, когато Apple ще обнови и гамата на iPhone и iPad..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.