Начало / Хардуер / AMD Quantum с Intel Core i7-4790K!!!

AMD Quantum с Intel Core i7-4790K!!!

Quantum е проект който AMD обяви наскоро, като идеята е да се създаде компактна, но изключително мощна компютърна система. В показаният модел по време на E3 имаше две от новите Radeon Fury графични карти, но процесорът бе произведен от конкурентите от Intel.

AMD project quantum PC

Точният му модел е Intel Core i7-4790K ‘Devil’s Canyon’, а дънната платка е Asrock Z97E-ITX/ac.

Обяснението което AMD даде бе, че мнението на потребителите е натежало най-много при избора на процесор и затова PC-то създадено по проекта Quantum е с процесор на Intel. На нас факта, че AMD не е използвала собствен модел процесор, показва безсилието на компанията да създаде чипове дори доближаващи се до тези на Intel като производителност и консумация на енергия.

Според изказването, когато официално излязат на пазара, компютрите създадени по проекта Quantum, ще бъдат както с процесори на AMD, так и на Intel. Разбира се видеокартите ще бъдат новите Radeon Fury или Radeon Fury X.

Нашето предположение е, че представителят на AMD е имал на предвид новите процесори на компанията наречени x86 ZEN. Те ще се произвеждат по нов технологичен процес наречен FinFET, които вече се използва от Intel, IBM и Samsung. Новите x86 ZEN процесори ще бъдат с до 16 ядра. Чрез използване на технология подобна на Hyper-threading, реялният брой ядра които ще вижда операционната система ще бъде 32. Доста впечатляващо нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.