Начало / Хардуер / AMD представи Radeon Fury X Fury и Fury Nano

AMD представи Radeon Fury X Fury и Fury Nano

Преди няколко минути Д-р Lisa Su, изплълнителен директор на AMD , лично представи новата серия видеокарти Radeon Fury. Всичките четири карти са базирани на новото Fiji графично ядро и използват нов тип памет наречен High Bandwidth Memory (HBM) или памет с висока пропускателна способност.

пройзводителност на AMD Fury X

Върховият модел наречен Radeon R9 Fury X се предлага с фабрично инсталирано водно охлаждане. Производителността на ват на картата е с 1.5 пъти повече от производителността на Radeon 290X. Като се има в предвид, че Radeon R9 Fury X харчи с около 15 вата повече от Radeon 290X, то разликата между двете видеокарти трябва да е повече от петдесет процента.  Radeon R9 Fury X е оборудвана с 4GB HBM памет, а Fiji ядрото е изградено от 8,9 милиарда транзистора и побира в себе си цели 4096 поточни процесора. Производителността на Radeon R9 Fury X достига зашеметяващите 8.6 Tflops (тера флопа) в секунда. Radeon R9 Fury X ще бъде налична на пазара на 24 юни, а цената в САЩ е определена на 649$.

Втората обявена видеокарта е Radeon R9 Fury. Тя е със същите характеристики като Radeon R9 Fury X, но е с обинковенно въздушно охлаждане. Датата на наличност на пазара е 14 юли, а цената е 549$.

Третата представена видеокарта е с дължина от само 6-инча и носи името Radeon Fury Nano. Не бяха съобщени повече подробности за нея, освен че ще е налична по-късно това лято.

AMD Fury Nano

Последно беше показана двучипова Radeon Fury графична карта, която ще бъде пусната в продажба тази есен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.