Начало / Смартфони / Amazon Fire Phone с чипове от Qualcomm и Samsung

Amazon Fire Phone с чипове от Qualcomm и Samsung

Новият Amazon Fire Phone  е изграден почти изцяло с чипове на Qualcomm и Samsung. Колегите от сайта IFixit са разглобили новия Fire Phone и са открили и други интересни неща.

Amazon Fire Phone се задвижва от четириядрен процесор Snapdragon 800 на Qualcomm.  Освен него GSM модула, захранващата част, аудиото и WiFi чиповете също са произведени от Qualcomm.

Чиповете NAND флаш памет и рам паметта пък са произведени от Samsung, а също и 4.7-инчовият LCD дисплей. Другото интересно нещо е, че в телефона няма други лога освен това на Amazon, което означава, че Fire Phone ще е наличен и за свободна продажба, а няма да е предназначен само за големите оператори.

Amazon Fire Phone inside

Ако сте се загледали в разположението на елементите в смартфона, сигурно сте забелязали, че много прилича на вътрешността на последния IPhone. това не е учудващо, защото поне за момента това е оптималното разположение на елементите в един смартфон с такива размери на екрана.

Цената на Amazon Fire Phone е малко над 1200 лева без договор и около 300 с договор към голям оператор в САЩ. Отстъпката от цената е за сметка на операторите, което означава, че когато пристигне в България ще го видим на доста високи цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.