Начало / Хардуер / Amazon представи нов Kindle Paperwhite

Amazon представи нов Kindle Paperwhite

Днес, Amazon обяви, излизането на последно поколение Kindle Paperwhite, което ще бъде налично по магазините на 30 юни.

Устройството се предлага с подобрена резолюция на дисплея, с много по голяма гъстота на пикселите от 300ppm. Добавен е и нов ексклузивен шрифт наречен Bookerly, както и нов текстообработващ модул. Цената на Kindle Paperwhite започва от около 200 лв. в зависимост от това от къде си го поръчате. Предлага се и модел с интегриран 3G модул за достъп до Интернет, но цената му е доста по-висока – цели 350 лв.

новия Amazon Kindle Paperwhite

 

Въпреки увеличената гъстота на пикселите и техния брой, батерията на новия Kindle Paperwhite издържа няколко седмици при нормална употреба.

Шрифтът Bookerly е специално създаден за Kindle Paperwhite, за да подобри и улесни четенето от екрана. Повече подробности можете да видите на специалния сайт на Amazon.

Новият текстообработващ модул подобрява пренасянето на думите на нов ред, коригира разстоянията и позиционирането между отделните думи и подобрява оформлението на текста по страници.

Силно сме впечатлени от новия Kindle Paperwhite и от приятното чувство което остава при четене на електронна книга с него. Единственото нещо което очакваме Amazon да предложи в скоро време е водоустойчив модел Kindle. Все пак в момента е лято и доста хора използват своите устройства на открито.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.