Начало / Новини / 5 добри таблета и смартфона, които очакваме с нетърпение

5 добри таблета и смартфона, които очакваме с нетърпение

Mobile World Congress, най-голямото мобилно технологично изложение в света, дойде и си замина, и можем да кажем, че тази година беше една от най-успешните до сега. За първи път от много години, почти всички водещи производители на  мобилни телефони представиха в Барселона изненадващи,  високотехнологични  устройства. 

Ето и  най- любопитните телефони, таблети и технологии, с които ще сме радостни да си поиграем по-късно тази година.

Sony Xperia Z2 Tablet

Sony Xperia Z2 Tablet

Z2 Tablet беше неочакваната изненада представена ни от Sony, и то каква! Силно се надяваме цената да не пробие масивна дупка в джоба Ви, но Xperia Z2 може би е  най добрият таблет, който някога сме използвали. Той е по-мощен, от всеки смартфон на пазара, с 3GB оперативна памет и новият Snapdragon процесор 801- най-добрият избор, когато става дума за мобилни чипове. Тънък е само  6,4 мм и притежава водоустойчивост с рейтинг IP57, което означава, че ще може да гледате филми в  басейна ако пожелаете. Ясният цвят и жив интерфейс правят Z2 Tablet ,един от първите Android таблети, които може да си съперничат с IPAD Air.

 Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5

Външният вид на Galaxy S5 на Samsung няма да Ви грабне от пръв поглед. S5 изглежда почти идентичен с Galaxy S4 и  S3 преди това, но все пак външността не е всичко. Телефонът  е с рейтинг IP67  за водоустойчивост  и прахоустойчивост, а новият интерфейс на Samsung е далеч по-изчистен от този в GS4.  Galaxy S5 също идва с вградени монитор на сърдечната честота и скенер за пръстови отпечатъци. Тази година Samsung ни представиха още един много добър телефон. Достатъчно добър, за  да им простим това, че са решили да не рискуват с иновации във външният дизайн.

Lenovo Yoga Tablet 10 HD

Lenovo Yoga Tablet 10 HD

Първата версия  на  този таблет излезе в края на миналата година, но в нея имаше някои проблеми. Този път LG са увеличили резолюцията на екрана и са закрепили вградената стойка, така че да осигурява повече стабилност.  Yoga Tablet 10 HD сега има  отлични характеристики, вградена стойка, 14 до 18 часа живот на батерията (по дълъг от всеки друг таблет) и тъй като цялата тежест се пада във вътрешността на долният му ръб , той е едновременно лек и  удобен за хващане.

LG Knock Code

Технологията на LG: Knock Code

LG показаха няколко нови телефони на шоуто тази година. И двата нови смартфона G Pro 2 и G2 Mini ни впечатлиха, но най впечатляваща беше новината, че LG ще внедрят технологията Knock Code в почти всичките си телефони. За първи път видяхме Knock Code в G2, една от любимите ни телефони на 2013 година. С две думи: можете да активирате телефона с двойно почукване върху екрана. Това работи, защото LG са открили открили начин да запазят горният  сензорен слой на своите екрани активен, дори когато пикселите са затворени. А, в по новите модели, с Knock Codе, можете да въведете собствен мотив от почуквания, така че никой друг не може да отключите телефона Ви. Knock Code добавя повече сигурност, отколкото стандартен  четири – цифрен PIN, и  е много по-забавен за въвеждане.

Nokia X Series

Nokia X Series

Серията телефони Nokia X  са интересен случай. Виждате ли,  те са първите смартфони на Nokia  с Android, но дефакто изглежда като Windows phone. Microsoft са премахнали всички  Google „глупости“ от операционна система и са ги заменили със свои. Така че, не може да ползвате Google Play и приложенията му в Nokia X.  Все пак, ще може да инсталирате определени приложения през независими портали като Amаzon или Yandex.  Други положителни черти на новите на Nokia с Android са не особено привлекателен, но лесен за използване интерфейс, качествена изработка и много добра цена.

Това са най-интересните нови технологии, смартфони и таблети, които очакваме с нетърпение по късно тази година.  Може би, Вие сте на друго мнение? Споделете с нас в коментарите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.