Начало / Лаптопи / Ултрабук от Samsung Series 9 /2012/

Ултрабук от Samsung Series 9 /2012/

Новият лаптоп на Samsung е ултрабук с  един от най-изящните дизайни  на пазара. Мнозина са готви да  пренебрегнат недостатъци като незадоволителен живот на батерията и висока цена, но да  притежават преносим компютър от Series 9 на Samsun.

Ново поколение  лаптопи настъпва бързо  на пазара и  промяната е водена от Asus, Samsung и Samsung. Точно така, защото реално погледнато основният съперник на  Samsung Series 9 е неговият предшественик  стария Samsung Series 9.

Въпреки че,  само на новия модел, NP900X3B, отговаря на техническите критерии, за да бъде  отнесен към клас  Ултрабук (ултратънки, с издържлива батерията лаптопи), на практика новата и старата версия са много сходни в излъчването си  и изключително атрактивен от много гледни точки. И двата модела,  също  така споделят сходни недостатъци като висока цена  и живот на батерията, но е ясно  е,  тяхната целева аудитория, са потребители, които  ще оценят стила и здравината  пред такива прозаични въпроси  като ценови клас и време на работа.

Не може да твърдим, че HP, Dell и другите компании не произвеждат  отлични машини, с издържливи батерии, ярки екрани, с отлични i5 и i7 Intel процесори.  Това,  за което Intel се бори , обаче, е да се избегне уеднаквяването на пазара на лаптопи, чрез  фокусиране върху ултрабук идеята, рискът се крие във възможността преносимите компютри   да се превърнат просто в екрани с клавиатури. Тъй като повечето потребители използват  много малка част от процесорния  потенциал, индивидуални спецификации  имат много малко  значение при избора на модел.

Така че,  Samsung и Asus  залагат на  сходен бизнес подход, като се фокусират  върху  грабващ очите  дизайн.  Докато идеята на Asus е решена в матирано сребро, Samsung предлагат  продукт с по-делови външен вид . Новата серия 9 продължава да крие под капака си  актуализиран i5 процесор, а също така използва твърдотелен твърд диск. Това означава, че както при всички ултрабуци, може да очакваме много бързото стартиране и много бързо събуждане от режим на сън.  Ключовият елемент, с който  новите лаптопи от Серия 9 на Samsung, целят да впечатлят бъдещите потребители   е  размера на екрана. Samsung успяват да опаковат в шаси с размерите  на  стандартен  14 инчов лаптоп, 15 инчов екран, при това тегло остава само  само 1,59 кг.  13  инчовият модел е снабден с 14 инчов екран,  а  тежи  само 1,19килограма. Дебелината на шасито в най-широката си част е   14.9 мм и  съответно 12,9 мм, прави истинска наслада боравенето с  двата модела. Животът на батерията е до около шест часа, което е забележително   за старите  стандарти лаптопи, но  посредствено за   новите ултрабуци.  Клавиатурата е по-добра, отколкото еквивалентна при Asus, но като цяло е направен  компромис е между дизайна и производителността.

Екрана е с висока разделителна способност, a цената на новите  модели  е сравнително висока. Това обаче не е компютър, който изглежда като  нагло  откраднат  модел от училището по дизайн на  Apple  MacBook Air.  Ако сериозно сте  се решили на покупка на лаптоп от новата серия 9, то няма  сериозни причини, които да ви накара да  се откажете. Това е машина, която или се  отхвърля веднага, при вида на  етикета с цената, или се грабва с  неудобна прибързаност. Ако, точно сега имах нужда  от  фин ултрабук и можех да си позволя ценовият клас около  3000 лв , щях да се наредя към  втората  група.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.