Начало / Новини / Смартфоните на Nokia ще бъдат Microsoft Lumia

Смартфоните на Nokia ще бъдат Microsoft Lumia

Още, когато закупиха изпадналата във финансови затруднения финландска компания, Microsofrt  обявиха, че е само въпрос на време да сменят брандинга на Nokia.  Затова, новото име на смартфоните  на Microsoft с операционна система Windows, не би трябвало да бъде изненада в технологичните среди.

Съвсем скоро ще видим първият модел Microsoft Lumia и дори вече имаме идея как ще изглежда логото на компанията върху самото устройство. И то е просто и ясно: Microsoft. Хитро, нали?

Microsoft-Lumia

Какво ще стане с Nokia?

Въпреки, че продаде бизнеса си с мобилни технологии, компанията Nokia продължава да съществува и развива дейността си в други направления. Всъщност, като част от сделката Microsoft  са получили ограниченото време от 18 месеца за използване на марката Nokia върху смартфоните Lumia. След като това време изтече, Microsoft ще трябва да продават телефоните си под друго име.

Както виждате, промяната на брандига не е никак изненадваща и Microsoft  дори действат на сигурно, като се опитват да запазят връзката с наложелите се вече смартфони Lumia .Нискобюджетните телефони запазват марката си.

Не би трябвало да чакаме още дълго за да видим първият смартфон Microsoft Lumia на пазара. С интерес ще следим как новата марка телефони ще се приема от потребителите. Телефоните Nokia все още имат много верни фенове, особено на развиващите се пазари и може би промяната няма да бъде възприета много добре?
Ако Ви е любопитно какви са новите разработки на Nokia погледнете Here – приложение за навигация или очаквайте Z Launcher приложение за бърз достъп в мобилните ОС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.