Начало / Download / Свалете Google Chrome 5.0

Свалете Google Chrome 5.0

За малко повече от една година, Google Chrome изненада критиците чрез завоюване на огромен процент от Интернерт потребителите. Разбира се това е съвсем заслужено. Chrome 5 е невероятно  бърз браузър, по-стабилен от предишните версии, въвежда поддръжката на разширения, подобрено е добавянето на отметките и тяхното управление и е добавена по-пълна поддръжка на HTML5.

Chrome 5.0 е базиран на WebKit, същия енджин с отворен код, който задвижва Apple Safari, мобилната платформа на Google Android, както и няколко други инструменти за сърфиране в мрежата, но с различен  JavaScript двигател. Интерфейса на Chrome остава драстично различен от останалите браузъри. Вместо традиционната лента с инструменти, Chrome 5 разполага своите табове на върха. Освен това, табовете са подвижни като можете да ги обединявате, местите и делите. Може да вземете всеки таб и да го преместите, да го поставите във втори стартиран Chrome 5 или да го отделите в отделен прозорец. Обратния процес по обединяване е също толкова лесен. Чрез стартиране на всеки отворен таб като процес, се избягва забавяне на работа ако някой от тях случайно забие.

Полето за търсене и адресната лента са обединени в хибриден „Omnibox“, който съдържа предложения на URL адреси  и предложения за търсене google.com . В Omniboxa се съхраняват и резултати от търсенията в Google. Chrome 5.0 има и приложение за бързо създаване на икони на вашия десктоп за уеб-базирани приложения като Gmail. Режима Incognito ви позволява да сърфирате, без бисквитките да запазват история на сърфирането, като може да работи с всички ваши разширения или само тези, които сте избрали.

За разлика от предишните версии на браузъра, работата с Chrome 5 е иновативна и лека и браузъра се усеща като завършен продукт. Все още има проблеми при визуализация на някои уеб сайтове, но тези случаи са изключения, а не правило. Като оставим малките недостатъци на страна Google Chrome трябва да се приема като сериозен вариант за всеки, който иска надежден, лек и светкавично бърз браузър.

 • Цена: Безплатен браузър
 • Операционна система: Windows 2000/XP/Vista/7

Свалете Google Chrome 5.0 от ТУК>>>

5 коментара

 1. димитров

  Достатъчно бърз и удобен за сърфиране браузър, заслужава си опитайте.

 2. super

 3. мн е хубав

 4. Анонимен

  А как се изтегля?

 5. moje li da si isteglq guglee

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.