Начало / Download / Свалете CrystalDiskInfo

Свалете CrystalDiskInfo

CrystalDiskInfo е безплатна програма, която показва температурата и състоянието на хард дисковете на вашият компютър, и предоставя пълен прочит на SMART информацията получена от тях.  От основният прозорец на приложението може лесно да преглеждате дългите списъци с данни и бързо да  откриете възникнали проблеми в системата Ви.

За да използвате ползотворно CrystalDiskInfo, първо трябва да се разберете какво са SMART данните и какъв тип информацията предоставят те. На кратко: SMART (технология за самонаблюдение, анализ и отчитане) е система за мониторинг на твърди и SSD дискове, която засича и отчита различни индикатори за стабилност с цел да предотврати срив  в дисковите устройства.

CrystalDiskInfo

Плюсове

Предупреждения и Настройки: Може да конфигурирате CrystalDiskInfo да изпраща предупреждения, когато има проблеми в наблюдаваните устройства. Предупредителните съобщения са два типа: звукови сигнали и имейл съобщения. Може също така, да конфигурирате честотата, с която програмата обновява своите данни. Другите опции включват – избор на това, колко време след стартиране на компютъра  програмата да започне своите наблюдения и изключване на функцията за автоматично засичане.

Изчистен Интерфейс: Лекият и изчистен външен вид на CrystalDiskInfo прави лесно намирането на информацията и функциите, които търсите. Температурата на диска и общият статус  на компютъра са показани на видно място в горната част на основното табло, а в долната част на интерфейса се разполага списък с цялата SMART информацията, която програмата отчита.

Недостатъци:

Агресивно инсталиране на допълнителен софтуер: По време на инсталацията, програмата се опитва да ви измами, като инсталира допълнителен софтуер на AVG за системен мониторинг, чийто пробен период изтича само за два дни  и, който непрекъснато напомня за себе си със досадни рекламни съобщения.  За да избегнете нежеланият софтуер изберете метода  за напреднали при инсталиране на CrystalDiskInfo. 

Неясна функция Помощ: Т.к данните, които CrystalDiskInfo визуализира са специфични, като може обикновените потребители да се объркат от множествената информацията, която получават на екрана. Помощен файл е наличен, но той води до уеб страницата на производителя, където кратко се обяснени основните функции на програмата и според нас не е достатъчен.

В заключение:

Препоръчваме CrystalDiskInfo на потребители с добро ниво на компютърна грамотност, които искат да имат престава какво се случва в тяхната машина. Изчистеният интерфейс и много варианти на конфигурация, Ви позволява да извлечете нужната Ви информация в точното време.

  • Цена: безплатна програма за системен мониторинг
  • Операционна система: XP/NT/Vista/7/8/8.1

Свалете CrystalDiskInfo от ТУК>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.