Начало / Новини / Проверете хардуера си за съвместимост с Windows 8 /Consumer Preview/

Проверете хардуера си за съвместимост с Windows 8 /Consumer Preview/

Една от най- важните характеристики на новият Windows 8  са  намлените хардуерни изисквания за използване на най-новата операционна система на  Microsoft.  Това означава, че компютрите  които работят под Windows 7 и Windows Vista вече отговарят на хардуерните изисквания, и дори някои компютри използващи  Windows XP   безпроблемно ще могат  да бъдат обновени до Windows 8.

Център за съвместимост към  Windows 8 е лесен за използване уеб сайт, където  може да  проверите дали вашият любим и вече наличен  хардуер или софтуер, ще работят под следващата версия на Windows.

Ето как можете да го използвате:

  1. Насочете браузъра си тук
  2. Можете да потърсите определен продукт в лента за търсене разположена в горната част  на началната страница  или да разгледате продуктовите категории, с помощта на страничната лента на същата страница.
  3. Когато резултатите са готови е лесно да разберете, дали конкретно устройство или  софтуерен пакет са  съвместим.  В горния десен ъгъл има контролен панел, където може да превключвате между   32-bit и 64-bit версии на Windows 8  в зависимост от архитектурата на системата Ви.
  4. Ако не сте сигурни за името или номера на модела на определена част от хардуера компютъра ви , просто стартирайте Control Pane, изберете „Hardware & Sound“, след това изберете „Device Manager.“   Би следвало  да се появи  изчерпателен списък на хардуера, приложен към вашия компютър.

Това е! Можете също да изтеглите  тестова версия  на Windows 8 Consumer Preview, ако желаете да се запознаете с най-новата операционна система на Microsoft от близо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.