Начало / Софтуер / Проблеми с цветовата схема на Windows 7

Проблеми с цветовата схема на Windows 7

Ако работите на компютър с инсталиран Windows 7, вероятно сте попадали на следното предупреждение:  „Искате ли да промените цветовата схема за подобряване на производителността?“

Когато искате да продължите да използвате настоящата си цветова схема и „кажете“ на Windows  да спре с настоятелните съобщение за промяна, ще установите, че операционната система  няма да е много отзивчива.

За щастие, една бърза настройка може да накара Windows 7 да се държи подобаващо и да спре с досадните съобщения, като просто ги изключите.

Имайте предвид, че забраната на  това предупреждение,  не означава, че магически сте  решили проблемите възникващи от недостиг на рам памет на Вашия компютър. Добре е,  да знаете колко програми могат да бъдат стартирани преди да се появи предупреждението и дали някоя от тях не яде прекалено много рам – по този начин ще знаете границите на вашата система.

Ето как:

Стъпка 1: Отворете Start> Control Panel. Ако, не виждате прекия път за контролния панел, можете да стигнете до там по друг начин: Start> Accessories> System Tools> Control Panel.

Стъпка 2: Кликнете върху Action Center, а след това щракнете върху change Action Center settings в ляво.

Windows-Settings-Acct-Center

Стъпка 3: Под Maintenance messages, махнете отметката в квадратчето до Windows Troubleshooting.

Windows-Settings

По този начин, вече няма да виждате предупреждението за смяна на цветовата схема.

Все пак, ако  често наблюдавате голям спад в производителността и забиване на компютъра Ви , ще бъде  разумно отново  да разрешите тази опция, за да разберете кои приложения забавят операционната Ви система .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.