Начало / Download / Превю на Internet Explorer 9 Beta

Превю на Internet Explorer 9 Beta

След стартирането на Windows 7, Майкрософт прехвърли своя фокус към един от най-важните компоненти: Internet Explorer. С огромен натиск от страна на браузъри като Firefox и Google Chrome, Microsoft разкри подробности за първия Internet Explorer 9 на конференция в Лос Анджелис.

Новият браузър е в много ранен етап от своето развитие като се предполага, че върху него се работи от около месец.

Някои подробности за IE 9:

– HTML 5: За сега Microsoft се въздържат от пълна подкрепа на HTML 5 стандарта, следващото поколение на HTML, не бъде въведен по-широко.

– Javscript: Microsoft признават, че предишните версии на Internet Explorer са по-бавни в изпълнението на Javscript от Firefox (Firefox) и Хром (Chrome). Изглежда обаче, че IE9 ще стопи тази разлика.

– CSS поддръжка: Изглежда IE9 най-накрая ще получи по-добра CSS поддръжка, особено за заоблени ъгли, неща налични в останалите браузъри от години.

– Хардуерно ускорение: IE9 ще използва DirectX хардуерното ускорение за подобряване на графики и AJAX базирани уеб приложения, като товара ще се прехвърли към GPU-то. Идеята хич не е лоша.

Повечето експерти смятат, че Internet Explorer (Internet Explorer 6, 7 и 8 ) са бавни, и ненадеждни. Изглежда, че Microsoft  работят да променят именно това в IE9. Браузърът е много далеч от излизането на офоциален рилиз, затова може да свалите бета версията на Internet Explorer 9.

 • Цена: Безплатен софтуер
 • Операционна система: Windows Vista/7

Свалете Internet Explorer 9 Beta от ТУК>

6 коментара

 1. Въпрос.
  Ако сваля и инсталирам този Internet Explorer 9, какво ще се промени, и като е бета дали няма да ми омаже Windows-a? С XP съм.

 2. IE 9 Няма да е налично за Windows Xp, а само за потребители на Vista/7. Ако все пак някои иска да пробва Internet Explorer 9 да не се плаши, че ще му се повреди „джама“. IE 9 се инсталира самостоятелно, без да променя файловете на предишните инсталирани версии на IE.

 3. Е как така не променя файловете??? Нали цялото Xp се гради около Internet Explorer???

 4. Много просто. IE 9 beta се инсталира като отделно приложение в Program Files като не променя нищо друго. Другото е, че не е съвместим с Windows XP.

 5. Ivan_J | понеделник, 22 март 2010 – 16:18
  Е как така не променя файловете??? Нали цялото Xp се гради около Internet Explorer???
  –––––––––

  Иване, прост си, Иване хD

 6. Мисля, че съм ти отговорил в по-горе. Други въпроси???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.