Начало / Интернет / Новият външен вид на Firefox – Australis

Новият външен вид на Firefox – Australis

Firefox 29 e много важна актуализация, както за браузъра, така и за неговите потребители.  В тази версия официално се представя новата тема Australis, като тя е не просто красива, а и представя  най-минималистичният дизайн  на Firefox до сега.

Другите промени включват: чисто нови опции за персонализиране на бутоните, които се появяват в Меню Бара; синхронизация между различни устройства, която се извършва през Firefox Account; и нови бутони за отметки, които може да позиционирате по ваше желание.

Firefox-Australis

Australis

Новият външен дизайн на Firefox, наречен Australis, е изящен и елегантен. Ъглите на разделите са закръглени и напомнят на тези в Chrome. Има нов бутон, който дава достъп до настройките на браузъра. Табовете, които „забождате“ на главната страница сега изглеждат по-различен начин. Новият трилентен бутон дава достъп до функции като:  zoom; рязане / копиране / поставяне; инструменти за разработчици; синхронизация и  редица други възможности.

Customize-4Firefox

Опции за персонализиране

С новото меню за достъп до опции и инструменти в Firefox, вече има и нов начин за тяхното персонализиране. Старият начин- десен бутон на мишката върху лентата с разделите и избиране на Customize – все още работи, но ако отворите менюто с опции ще видите още един бутон Customize. Ако кликнете върху него, ще влезете в режим на настройка. От там можете да пренаредите разположението на инструментите в  опционалното менюто, или да изберете, кои бутони да се появяват до адрес бара.  Има също така и нов малък бутон за показване/скриване на заглавната лента.

Интересно е да отбележим, че Mozzila са  решили да въведат бутон за “ изход“ в менюто с опции (а, ние наистина бихме се зарадвали и на  още един бутон “ рестарт“).

bookmarks (1)

Отметки и Новият Бутон

Във Firefox 29  бутонът за Отметки е преместен и вече не се намира в адрес бара. Вместо това е заел място до него заедно с нов бутон, който дава достъп до вашите запазени отметки. Лентата на отметките все още съществува и можете да я разрешите, ако това е начина, по-който искате да получите достъп до тях, но новият бутона ги поставя в позиция, където те са също толкова лесни за достъп.

Без Лента за приставки

Разработчиците на Firefox са решили да премахнат лентата, в която се разполагаха бутоните на допълнително инсталираните приставки. Сега те се появяват непосредствено  до адресната лента. Вярно, мястото е по-малко, но пък благодарение на това се радваме на по-изчистен интерфейс.

Синхронизация

Синхронизацията между различни устройства във Firefox сега работи изключително с акаунт, който трябва да създадете, когато  за първия път зададете настройките в Firefox sync. Можете да синхронизирате отметки, пароли, история, раздели и т.н. между произволен брой на настолни и мобилни устройства.

Firefox 29 е една от най-радикалните актуализации, която браузърът е получавал в последните години. В нея се въвежда дългоочакваният нов външен изглед Australis и са добавени са много настройки за персонализиране на браузъра.

Може да свалите най-новата версия от синият бутон в края на страницата.

  • Цена: Безплатен браузър
  • Операционна система: Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Свалете Firefox 29 от ТУК>>>

Един коментар

  1. hristo_georgiev

    От скоро ползвам тази версия на firefox и мога да кажа, че външния вид е по-хубав от този на google chrome. По изчистен е някак си. Иначе хрома е по-бърз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.