Начало / Игри / Новите неща в S.T.A.L.K.E.R Clear Sky

Новите неща в S.T.A.L.K.E.R Clear Sky

Преди няколко седмици, на пазара излезе S.T.A.L.K.E.R Clear Sky. Не е нужно да сте играли предшественика на Clear Sky – Shadow of Chernobyl, за да се насладите на новата игра, макар че би ви помогнало, ако сте я играли. Вдъхновен от филма, главният герой е S.T.A.L.K.E.R, които си проправя път през замърсените райони около Чернобил. Основните цели са доста ясни: убии за да не бъдеш убит, опознай околната среда и опасностите които крие, изпълни шепа дребни задачи, и за десерт още малко от първото.

Забранената зона, е пълна с ренегати, други сталкери и мутанти, въпреки че истинската опасност идва от радиацията и следващите я аномалии. Те са характерни за така наречената „Зона“ мястото където се развива действието в играта. Ако успеете да не попаднете на смъртоносна аномалия, да не се заразите с радиация, или не ви разкъсат глутница диви кучета, то военните ще ви застрелят, без милост. Официално на никой не е позволено да обитава „Зоната“.

Историята в Clear Sky, се развива преди действието от Shadow of Chernobyl, и известните райони от първата версия са допълнително удължени. Играта започва в нова голяма блатиста област с цел по-опитни играчи да не се отегчат от места, които вече са виждали. След това сюжетът на играта преминава през вече известни (но леко променени) области около Чернобил, както и през нови области.

Нивото на трудност в началото е доста занижено, но щом построите първата си военна база, играта изведнъж става много трудна. Дори ако играете на по-ниско ниво на трудност, противниците ви уреждат бърза среща със “създателя“. Войниците от първата версия сега са супер-здрави и стреля изключително добре. Също така, аномалиите и радиацията са по-смъртоносни – една погрешна стъпка, и вашето пътуване свършва.

Добра новост в Clear Sky, е ремонта на оборудването и ъпгрейда на оръжията и бронята ви.  В някои от аномалиите, или в близост до тях можете да намерите артефакти, с които да усъвършенствате своята броня и оръжие. Разбира се трябва да имате и “слот“ върху бронята или оръжието, което искате да ъпгреиднете.

За да се насладите на Clear Sky в цялата му прелест, ще ви е необходима съвременна видеокарта от нивото на Radeon 3800, 4800 или GeForce 8 – ма и 9 – та серия. Ако сте склонни на компромиси с качеството на картитана, то с почти всяка видеокарта от последните няколко години ще успеете да поиграете на S.T.A.L.K.E.R Clear Sky.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.