Начало / Новини / Нова версия Google Chrome 19

Нова версия Google Chrome 19

И така, излезе последна стабилна версия на Chrome  номер 19. Уеб браузъра на Google  остава все така конкурентоспособен и с поглед  насочен към развитието  на бъдещи уеб технологии като Native Client и HTML5.   Две са основните промени, които потребителите ще забележат  в новата версия  на Google Chrome 19 синхронизация на отворени табове  в множество компютри  и промени в Chrome Startup Tab.

Потребителите на Firefox ще разпознаят новата синхронизираща функция на Google Chrome, тя е достъпна от известно време  като част от Firefox Sync. Сега може да синхронизирате отворените табове  на браузъра между няколко устройства с влизането си в Chrome, това става от менюто Other devices в нов отворен таб. На пример, ако отворите интернет страницата на добър ресторант в таб на работният си компютъра, но не може да си я спомните, когато се приберете у дома – трябва само да отворите Chrome и  с един клик да извикате страницата от другият компютър. Както и преди, влизайки  в Chrome се синхронизират вашите отметки, приложения, разширения, история, теми и други настройки. По този начин можете до ползвате  Chrome  по един и същи начин на всички ваши устройства.

 

Промените в началната страница на Google Chrome 19 не са широко разгласени, но това е най-очевидната промяна, и за някои хора, тя може да бъде изключително нежелана.  Chrome 19 дефинира  отварянето на стартова страница „New Tab“ по подразбиране – без значение какви са били вашите предишни опции или зададена  начална страница (първата страница, която виждате, когато  отворите Chrome. В Google Chrome 19  вече няма опция за задаване на стартова страница с избран от вас уеб адрес.

В версия 19 на Google Chrome има и някои промени в достъпа до менюта с основни  настройки. Меню „Настройки“, сега е разделен на 3 части – История, Разширения и Настройки, разположени  в  панела в ляво.  „Настройки“ – сега показва само най-общи опции по подразбиране, трябва да изберете „Покажи Разширени настройки“ в долната част на страницата, за да отворите допълнително менютата Поверителност, Пароли и Downloads и други опции.  „Разширения“ – показва списък на всички разширения, добавени към Chrome – най-накрая това осигурява по-лесен и логичен начин за достъп до тях.  „История“ –  вече се отваря в собствен таб с опции за търсене, списък на посетените страници или Clear History бутон.

Основната промяна в Google Chrome в възможността да синхронизирате табовете между всички ваши устройства, промяната в началната страница може да се стори досадна на някои потребители, а други да одобрят  групирането по нов начин на разделите в меню Настройки. Като цяло Chrome  остава  все така надежден браузър с милитаристичен дизайн задължителен за всеки Интернет потребител.

  • Цена: безплатен браузър
  • Операционна система: Windows XP/Vista/7

Свалете Google Chrome 19 от ТУК>>>

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.