Начало / Download / Най-интересните функции и безплатна тестова версия на Windows 8 /Consumer Preview/

Най-интересните функции и безплатна тестова версия на Windows 8 /Consumer Preview/

Windows 8  е  посрещан с пламенни, но и смесени чувства от потребителите имали възможност да тестват Consumer Preview на  най новата операционна система на Microsoft.  Компанията поема  смела нова посока за Windows, с неговият  двоен интерфейс и акцент върху таблетната функционалност,  но предлага и купища нововъведения с които да заинтригува десктоп потребителите на своята нова операционна система.  Ето и поглед към 20-те функции, които потребителите на Windows 8 ще оценят най-много.

1. Metro Start Screen –   новото местоположение за стартиране на приложения в Windows 8. То включва актуализиране на живи плочки, които можете да се прегрупират  по ваше желания и по този начин да увеличите производителността  си.

2. Традиционен работен плот – все още съществува в Windows 8, който предлага традиционен изглед на работния плот, близък до този в Windows 7. Приложения, които работят под Windows 7 ще се визуализират по стандартният в десктопа  на Windows 8.

3,Metro Apps  –  са част от новия Metro потребителския интерфейс, Метро приложенията се разполагат на цял екран  и  са лесни за за инсталиране, предлагайки пълно потапяне в новият начин да работа с Windows.

4. Windows Store  –   От интегрирания в Windows 8, Windows Store  може да свалите или да закупите  метро приложения, като се очаква скоро да  се предлагат и  настолни приложения.

5. Tablet Ready –  За разлика от предишни версии на Windows, които не са пригодни за инсталация върху таблети, Windows 8 е изградена от нулата като таблет и десктоп операционна система, осигурявайки хибриден подход към работата с  персонални компютри и мобилни устройства.

6.  Internet Explorer 10 за Metro – Windows 8 стартира с две версии на Internet Explorer 10, класическата версия на десктопа и нов  лек и лесен за използване пълно-екранен браузър.

7.Touch Interface – сензорният  интерфейс  на Windows 8  ви позволява да използвате различни команди за допир, за за да навигирате  през операционната система.

8. SkyDrive Connectivity – SkyDrive не е нова функция, но е тясно интегрирана в Windows 8. В Windows 8, данните, които се съхраняват в облака SkyDrive са лесно достъпни за всички Windows 8 приложения, както и за  таблети, смартфони, или други устройства, които използват  Windows 8.

9. Charms Bar  – е заместникa на бутона „Старт“, предлагащ бърз достъп до търсене, споделян, устройства и настройки.

10. Windows 8 Snap-To Функция: модулна функция, която дава възможност  за използване на много Метро приложения едновременно,  можете отворите  заедно няколко Метро  приложения върху екрана, или да използвате Метро приложения и вашия десктоп приложения на един екран.

11. Recover your PC  – нова функция в  контролния панел, наречена Recovery, ви позволява да освежите/Refresh/  или да рестартирате/Reset/ компютъра си. Това са две нови опции, предлагани в допълнение към  вече съществуващите  System restore  и други възможности за възстановяване  в предишните версии на Windows.

12. Опростени настройки- Контролния панел все още съществува в Windows 8, но сега той е придружен от нов раздел „Настройки на компютъра“ достъпен  чрез Метро потребителския интерфейс. Той предлага достъп до няколко от същите команди като тези в Control Panel, но в опростен формат, така че  да не трябва да копаете на дълбоко за да  откритие най популярните опции.

13. Storage Spaces – нова функция Storage Spaces позволява обединяването на  твърди дискове и  прави достъпа до данни в тях,  да изглежда като че ли те са разположени на един голям твърд диск. Обединените  устройства ще се появят  Windows 8  с еднакво буквено означение.

14.File History – предлага нов, по-лесен начин за архивиране и възстановяване на файлове.

15. Ribbon и Quick Access Toolbar  – представени още в  Office 2007, сега те са стандарти функции за обединената файлова система на Windows 8

16. Windows Reader  – Windows Reader е  вграден  в  Windows 8,  PDF четец,  с който може да отваряте и четете  PDF файлове.

17. Metro Video App – Microsoft допълва видео възможности в Windows 8 с Video , лесно за използване Метро App . И двата  мултимедийни плеъра Windows Media Player и Media Center все още са част от Windows 8, но Metro Video App   предоставя лека алтернатива за гледане на видео.

18. Интегрирани социални мрежи- Microsoft са  направили значителни усилия за интегриране на социалните мрежи в целия Windows 8. Приложения като Socialite и Tweet@rama ви позволи да публикувате директно към Facebook или Twitter, и може да ги откриете  сред плочките в Метро интерфейса.

19.Search Bar- Търсачката  е в никакъв случай не е нова функция в Windows, но лентата за търсене в Windows 8 е  подобрение на предишните поколения.

20. Намалени изисквания към хардуера –  Може би един от най-важните характеристики за много потребители е  в  действителност възможността  да използват операционната система на своите машини. Машините, които работят на Windows 7 и Windows Vista вече отговарят на хардуерни изисквания за Windows 8, както и много системи, все още работещи под Windows XP безпроблемно ще могат  да бъдат обновени до най-новата OS.

  • Цена: безплатна тестова версия на Windows  8
  • Операционна система: Windows  8

Свалете тестова версия на Windows  8 от ТУК>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.