Начало / Новини / Монитори с извит екран Samsung SE790C

Монитори с извит екран Samsung SE790C

Извитият екран е най-новата технологична тенденция при мониторите на добрите стари настолни компютри, а най-доброто предложение от новата серия компютърни екрани на Samsung е 34 инчовият SE790C.

И наистина, извитият екран на SE790C  разположен удобно върху бюрото Ви ще изглежда футуристично и много подходящо за работно място от 21 век.

извит монитор Samsung SE790C извит монитор Samsung SE790C

Извитите екрани имат своите предимства и недостатъци. Предимства са: леката извивка на екрана Ви позволява да се потопите в картината; те имат по-широк ъгъл на виждане от стандартните LCD екрани, извивката редуцира отразената светлина и придава 3D подобна дълбочина на картината. Най-забележимият недостатък на извитите дисплеи е лекото изкривяване на картината, което може да се наблюдава в ъглите. Цената им е висока, като на всяка нова технология и трудно ще може да го закрепите на стената си.

извит монитор Samsung SE790C

Samsung SE790C Curved Monitor е черешката на тортата на първото поколение на извити монитори на компанията. Той представлява 34 инчов монитор с ултра-широко аспектно съотношение 21: 9. Извивката е относително малка: 3000R (означава, че радиуса на кривата е 3000 мм), но за монитор, с толкова голям екран, който обикновено е само на няколко десетки сантиметра от лицето – това е напълно логично.

Дисплеят е с WQHD + резолюция от 3440 х 1440 пиксела. Това е отлична резолюция, но е далеч от 4K/5K стандарта на последните плоски мониторивъв  високия клас. Мониторът е оборудван с технологията Game Boost,  която оптимизира картината за по-реалистичен геймплей.

Първите ревюта на новият монитор са позитивни. Потребителите, които са изпробвали продукта споделят, че широкият екран на Samsung SE790C дава много пространство за изява и  изглежда като два свързани монитора работещи заедно. Цветовете са живи, астойката на монитора се наглася лесно за оптимална настройка на ъгъла навиждане.

Въпреки цената от $ 1300 долара(2400 лв), първите бройки от Samsung SE790C вече са изчерпани от сайта на производителя. Мониторът все още може да се закупи онлайн от Amazon. Предлага се доставка до България, но след като включите таксите за доставка и мито, цената ще набъбне поне двойно.

извит монитор Samsung SE790C

Какво е вашето мнение за мониторите с извити дисплей? Искате ли да притежавате един от тези чудесно изглеждащи екрани, или ще изчакате технологията да се развие и цените да станат  малко по-достъпни за обикновения потребител .

Споделете с нас е коментарите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.