Начало / Ревюта / Кой е най-бързият браузър: Chrome 24, Firefox 18, Internet Explorer 10, Opera 12.12

Кой е най-бързият браузър: Chrome 24, Firefox 18, Internet Explorer 10, Opera 12.12

На пазара е  Windows 8 с нова  версия на Internet ExplorerFirefox оптимизира Java производителността си и употребата на памет, а Chrome със всеки нов ъпдейт става все по-бърз. Последните версии на най-популярните браузъри застават един срещу друг в нашият скоростен тест.

Имайте  в предвид, че скоростта не е единственият критерий, по който да изберете един браузър. Всеки браузър има съвкупност от уникални функции, които трябва да вземете под въпрос.  Много лесно е да сравнят  характеристиките на  отделните браузъри, когато те са изброени в ясни списъци,  докато значително по-трудно е да се направи сравнение на тяхната скорост.  Затова днес тестваме производителността на четирите най-популярни браузъра работещи по Windows.  Този тест може да послужи като още един критерий, когато правите своя избор.

Победител Студен Старт: Chrome

Chrome стартира за шокиращо бързо време, появява се за  малко повече от две секунди, след като  кликнем върху  икона му,  готов за работа. Explorer  също зарежда доста бързо,а Firefox  е с близко до него време,  докато Opera се  забавя доста, и се нарежда на последно място по скорост на стартиране.

Победител зареждане на Табове: равенство между Chrome и Internet Explorer

Тествахме натоварването на браузърите при работа с 9 отворени раздела и получихме доста интересни резултата. Chrome и Internet Explorer дадоха еднакви резултати, класирайки се заедно на челна позиция, докато Firefox се срути под тежестта на 9 отворени таба. Потребителският интерфейс имаше толкова много проблеми при зареждането на зададените табове, че заби напълни и едва след 20 секунди успя да зареди всички едновременно. Каквото и да са направили разработчиците на Mоzilla, Firefox отново се чувства тромав и бавен при работа.

Победител Зареждане на URL : Chrome!

Както обикновено, Chrome прибра наградата за посещение на сайтове от адресната лента, благодарение на страхотната си  пререндеринг функция.  Обаче, Firefox и IE  определено са станали по бързи, което означава, че  повечето браузъри ще ви дадат  бързо зареждане на страниците в текуща сесия. Изключение прави  Opera,  на която трябваше повече от  секунда, за да зареди страница.

Победител Cold Restore: Chrome!

Въпреки, че този тест първоначално бе проектиран да тества функцията на Firefox  за зареждане под разбиране, изглежда,  че тя  вече не работи по време на студен рестарт. Chrome  се справи със задача за зареждане на 9-те  преотворени таба светкавично, а Firefox беше на по-малко от секунда зад него, най-бавен браузър в този тест се оказа  отново Opera.

Победител JavaScript скорост : Chrome!

Победител както винаги е Chrome, но не наблягайте изводите си  върху тестовете за скорост на JavaScript, т. к. резултатите са доста субективни, въпреки твърденията на производителите за real tima data. Този път използвахме популярният тест Peacekeeper от  Futuremark.

Победител използвана памет (с девет отворени таба): Firefox!

Всички браузъри повишиха разхода на памет, когато добавихме към тях по пет приставки. Въпреки че, покачването на използваната памет при Firefox беше значително по малко. Първо място заема Firefox.

По принцип  се откроява много ясен победител, но този път  решихме да  не сравняваме резултатите  от тези тестове. Защо? Защото предоставяме решението на Вас. Всеки има различни приоритети, така че решихме да не излъчим  „победител“. Ако никога на изключвате компютъра си, например, можете да просто да игнорират резултати  от студения старт. Не ползвате Java  приложения? Изхвърлете теста  за скорост на JavaScript. Имате 12GB оперативна памет?  Тогава потреблението  на паметта въобще не е проблем. Проучете горните резултати и вижте как браузърите  застават един срещу друг, във тестовете важни за Вас – и разбира се, се претеглете цялостните характеристики на  всеки браузър – преди да определите своя собствен победител.

 

Един коментар

  1. Не е вярно не разбирате от интернет точно Opera е най-бързия браузър.Докато Mozilla Firefox и Google Chrome имат сривове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.