Начало / Интернет / Как да изтрием множество съобщения в Gmail

Как да изтрием множество съобщения в Gmail

Gmail  е  най-популярната, безплатна, уеб базирана услуга за електрона поща на гиганта Google. Тя предизвика революция  в онлайн кореспонденцията след появата си през 2005 година и продължава да е  все така иновативна вече близо 10 години.

Най-шокиращото нововъведение, което въведе Gmail бе липсата на папки, в които да  сортиратe емайлите. В место тях Google  ни предложиха използването на етикети.  В днешно време етикетите(тагове) са  интернет стандарт.

От  миналата година потребителите  на Gmail  имат възможност да разпределят кореспонденцията си в раздели, подобни на тези в браузърите. Най важните писма пристигат в главният раздел: Входяща Поща, в раздел Социални попадат съобщенията от всички социални мрежи като Facebook и Twitter, в Рекламни автоматично отиват писмата с рекламно съдържание, а към Актуализации се насочват лични автоматично генерирани емайли като фактури, банкови извлечения, обяви за работа или ebay съобщение.

Колкото и добре да се разпределени писмата, в Gmail  те  имат тенденцията да се натрупват в големи количества.  Това затруднява работата с e-mail клиента,  ако в един момент не решим да се отървем от нежеланата кореспонденция и решим да я изтрием.

Ще ви покажем два начина, с които в няколко лесни стъпки  да изтриете нежеланите емайли от Gmail

Изтриване на Всички писма в  един Раздел

Навярно първо бихте искали да изтриете всички емайли, които ви представят най-новите продукти и намаления в  раздел Рекламни съобщения.  За да направите това:

Padashto-Menu-Izberi-V-Gmail

1. Първо трябва да изберете всички писма в раздела. Намерете бутона Изберете. Това е първият бутон  в лентата  разположена под полето за търсене. Кликнете върху него и изберете: всички .  Така ще изберете всички писма на първа страница.

Izberete-Vsicki-PISMA-v-gMAIL

2.След като направите това  ще забележите  появата на  съобщение в жълт фон под лентата с бутони „Избрани са 50 кореспонденции на тази страница“, а до него в син шрифт  „Избиране на всичките 688 (броят на всичките писма в раздела) в Рекламни съобщения/Социални/името на раздела

3. Изберете второто изречение в съобщението, като кликнете с мишката върху него. Сега всичките писма в раздела са избрани.

4. Натиснете бутона Delete /Изтриване, който е  с изображение на кошче и се намира  в лентата с бутони.

5. All Done. Разделът е празен.  Изтрихте всичките нежелани емайли.

Полезно е да знаете, че всичките изтрити от Вас писма остават в  Кошчето в продължение на 30 дни. Ако се съмнявате, че  сте изтрили някое важно съобщение, винаги може да се върнете назад и да проверите.

Ето и един малък трик, с който може да прекъснете получаването на нежелани актуализации и рекламни съобщения.

Отписване от нежелани съобщения:

Otpisvane-v-Gmail

Срещу  името и емайла на подателя в заглавието на писмото  седи малък линк- бутон „Отписване“, който служи за отписване от масови бюлетини и емайл кампании от всякакъв вид – онлайн магазини, списания, сайтове. Избирането му  води до изпращане на автоматично съобщение за отказа от услугата.

Отписване на писма от само  един подател

За да изтриете нежеланата кореспонденция само от един подател,  първо трябва да създадете филтър, с който  да откриете  цялата кореспонденция между вас. Това също става по много лесен начин:

Filter-In-Gmail

1. Напишете емайла на подателя в полето за търсене. Така създавате филтър, а като резултата ще се появят  всички писма и кореспонденции съдържащи търсеният подател.

2. След това трябва просто да следвате стъпките описани по горе. Избирате всички писма. Изтривате.

Mass-Delete-in-Filters

 

3.All Done

С филтрите на Gmail  може да  направите много повече. Да изтриете  писма от повече от един подател, обединен под обща тема. Примерно „Наем“.

По същият начин може и да архивирате писма.  Вместо Изтриване в последната стъпка на процеса натиснете Архивиране. Архивираните писма няма да се виждат в общата поща и раделите, но може да ги откриете като кликнете върху филтъра „Цялата поща“ разположен в лявото меню.

А, Вие имате ли собствени трикове за използването на Gmail?  Споделете с нас в коментарите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.