Начало / Смартфони / Как да използвате Google Maps в офлайн режим /IOS, Android/

Как да използвате Google Maps в офлайн режим /IOS, Android/

Цените на мобилния интернет в България могат да бъдат доста солени, а Google Maps се нуждае от мрежов достъп за да се визуализира правилно.  Освен, ако не сте запазили офлайн необходимите Ви карти. С тази  нова функция в приложението на Google, можете да съхранявате големи райони от картата, по които да се ориентирате дори когато не използвате 3G мрежата и наблизо няма свободни Wifi точки.

Процесът е идентичен за IOS за Android

  • Първо, ще трябва да инсталирате  последните актуализации на Google Maps. Версията за  iOS сега е 3.0, докато в Android е 8.0.  Потребители на Android, които не виждат версия 8.0, ще трябва да търпеливo да продължат да следят за нея   в Google Play.  Google имат навика да пускат  със забавяне ъпдейтите за Android.

Google-Maps

  • След като имате актуализираната версия, стартирайте приложението и натиснете върху иконата на профила, която се намира в непосредствена близост до лентата за търсене.
  • Превъртете до дъното на страницата.Там ще намерите  новия раздел „Оffline Maps“..
  • Имате два метода  за съхранение на определена  секция от картата за употреба офлайн. Първият е  през раздела в менюто с настройки, или като напишете „ОК Maps“ в лентата за търсене по всяко време, докато преглеждате картата.

Google-Maps-ofline

  • След активиране на диалога Save, ще може  да увеличите и оградите  пространство от картата, което Вие е необходимо  и да го запишете на вашето устройство.

Имайте предвид, че всички записани карти ще останат  в устройството Ви в продължение на 30 дни. След това  Google Maps е конфигуриран да изтрие записаните карти, за да осигури  свободна памет  за безпроблемната работа на смартфона Ви.

Може да свалите:

Google Maps за Android от Google Play. 

Google Maps за iOS от Apple Store

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.