Начало / Новини / Искате ли да тествате Windows 10?

Искате ли да тествате Windows 10?

Вчера Microsoft смаяха всички,  когато представиха името на новата си операционна система. Новият Windows ще бъде с пореден номер 10 и ще се нарича кратко и ясно Windows 10.  10! А, какво стана с Windows 9?

Според нас, компанията се опитва да избяга от лошия  си късмет  и да разбие поредицата на добра версия-ужасна версия, като пропуска цял номер. Сещате ли се,  както американските сгради  от суеверия нямат етаж с номер 13.

Името  на новият Windows  беше най-голямата изненада на вчерашната конференция в Сан Франциско. Иначе, всички нови функции на операционната система  са вече добре известни от изтеклите през  последните месеци  в мрежата предположения, слухове и дори екранни снимки.

Windows-10

Новото в Windows 10 накратко:

Нека обобщим на бързо и новите функции на операционната система:

  • Windows 10 е разработен с мисълта да се адаптира към екраните на всяко едно устройство от смартфони до настолни компютри.
  • Като главно събитие, трябва да отбележим заветното завръщане на любимото на потребителите Start Menu.
  • Вече всички приложения, дори тези от App Store ще се отварят в отделни прозорци.
  • Екрана може да се разделя  на до 4  работно полета, в които удобно могат да се разположат различни програми и приложения.
  • Може да създавате множество работни полета с различни цели: работа, социални мрежи или забавление.
  • С новият бутон за преглед на задачите  task view button, намиращ се до лентата със задачите може да превключвате бързо всички отворени документи или виртуални десктопи, които сте създали.

Как да изтеглим Windows 10:

Да си признаем, честно нямаме търпение да опитаме всички тези нови функции в Windows 10.
За сега,  начина да се сдобиете с работеща, но все още бъгава версия на новата операционна система е, като се запишете в отбора на тестерите в програмата Windows Insider Program на Microsoft след 1 Октомври.

Запишете са първи безплатни тестове на Windows 10 тук: Windows Insider Program.

Първото ни подробно ревю на новият Windows може да очаквате на страниците на Computers-BG след официалното излизане на тестовата версия.

А, какви  са вашите впечатления от новият продукт на Microsoft? Споделете с нас в коментарите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.