Начало / Download / Игра на шах с Mayura

Игра на шах с Mayura

Не отдавна идеята за игра на шах срещу компютъра бе толкова реалистична, колкото и ушите на г-н Спок (за незапознатите виж Стар Трек), но днешните шахматни двигатели, са толкова мощни, че дори и безплатна игра може да изпоти майстори на шаха. Или поне така се случи с нашия екип. Много бързо всички бяхме засрамени от Mayura и бързо си проличаха ограничените ни умения за игра на шах.

Шахматната дъска и фигурите на Mayura имат реалистичен 3D изглед. Останалото от интерфейса на безплатната игра на шах са два часовника показващи оставащото време на белите и на черните фигури. Под тях е разположено поле което показва всетите фигури и на двете страни. Лента с инструменти разположена най-горе има някои полезни контроли, включително инструменти, за завъртане и промяна на размера на дъската, превключване и изключване на звуци и др. . От лентата на менюто, може да се промените нивото на трудност и да рестартирате часовника. В менюто Помощ ще намерите правилата на шахмата, както и тактически и стратегически съвети.

Колко добре Mayura може да играе шах? Очевидно е, че доста по-добре от нас. Играта се гордее с това, че може да предложи много високи нива на трудност и споед нас би затруднила доста опитни играчи. Движението на фигурките по шахматната дъска е гладко и ходове са осветени с зелени квадрати, поне що се отнася до ниските нива на трудност. Програмата не позволява да се правят нелегални движения и дори ни даде възможност да се върнем обратно при „слаб“ ход от наша страна. Mayura е една отлична безплатна програма за игра на шах.

  • Цена: Безплатна програма за игра на шах
  • Операционна система: Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Свалете Mayura от ТУК>>>

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.