Начало / Игри / Безплатни Детски Приложение за Android на български ези

Безплатни Детски Приложение за Android на български ези

В днешните технологични времена дори и най-малките са фенове на мобилните устройства. Моето тригодишно хлапе обожава да играе на таблета си. За нас родителите остава да си отговорим на деликатните въпроси относно: ползите и вредите от новите технологии, позволено екранно време и най-вече подходящо съдържание за малките главици.

Колкото и да се дразним от зомбираните в телефоните си младежи около нас, трябва да признаем че технологиите са се превърнали в неизменна част от нашето съвремие и са неотменна част от нашето бъдеще. Те ще бъдат ежедневие за бъдещето поколение, но пък наше задължение като родителя е да сме достатъчни компютърно грамотни, че да можем да следим какво прави челядта ни в мрежата.

Няколко хитри начина за родителски контрол ще Ви покаже в една от следващите статии.

Моето дете е само на три години и за това, като начало ще Ви представя няколко полезни, занимателни и обучителни приложени за Android подходящи за най-малките хлапета от 3-7 години. Защото, и майките са хора и имат понякога нужда да изпият кафето си на спокойствие. Само не забравяйте след това да приложите знанията на практика: разказвайки приказки, броейки пеперуди и рисувайки в пясъка.

Оказа се, че подходящите приложение за малки деца на български език са наистина малко в Play Store. Най-добрите от тях са на компанията Кidsopiа и и са разработени базирайки се върху изследване проведено от UNICEF “ Стандарти за ранно обучение и развитие за деца от раждането до 7 години. Те предлагат забавен и увлекателен начин детето да усвои основни знания за цифрите, буквите, формите и цветовете.

А, аз го намирам за много подходящ начин да накарате детето да се научи да слуша и разбира указания, т.к ако не изслуша заданието до край няма да разбере играта.

Това са любимите приложения на нашето хлапе:

1.Цифри за патенца: Забавен начин за децата да се научат да броят до 10.image01

“Патенцата са скрили червейче, то се намира в патенце с тениска номер 3.
Намери го!

Свалете Цифри за Патенца от Play Store.

2.Кралските цветове – Игра с картинки за оцветяване. Оставете детето да развихри въображението си.

image04

Ти си кралският художник Оцвети картинките!

Свалете Кралските Цветове от Play Store

3. Забава в Животинската ферма – с тази игра децата учат концепцията за малко и голямо, като сортират животните в възходящ или низходящ ред.

image03

Малко средно голямо? Подреди животните от фермата !

Свалете Забава в Животинската ферма от Play Store

4.Кръг, Триъгълник, Квадрат – учи децата на основни форми под много забавна игра на асоциации

image02

Един предметите закачалка, лопата, килимче или листо прилича на квадрат. Помогни на патето да открие правилната форма!

Свалете Кръг, Триъгълник, Квадрат от Play Store

5.Превъплъщенията на крал Маймун: Учи децата да правят асоциация между форми и картинки

image05

Подреди частите от пъзела за разбереш в какво се е превъплътявам кралят Маймун

Свалете Превъплъщенията на крал Маймун от Play Store

6.Патешки пъзел: Историята на грозното патенце разказана в пъзели с нарастваща степен на сложност, всеки решен пъзел отключва следващия и разкрива част от приказката с кратко анимирано видео.

image00

Свалете Патешки пъзел от Play Store

Това са някои от любимите ни приложения за деца, които може да инсталирате безплатно на всеки един телефон с Android 2.2 или по-нова версия. Те са и свободни от реклами, така че няма да се безпокоите, ако детето ви кликне инцидентно върху някоя реклама капан, с които са пълни повечето безплатни приложения напоследък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.