Начало / Новини / Батерията на Nokia 130 издържа повече от месец

Батерията на Nokia 130 издържа повече от месец

Новaта Nokia 130 ще се предлага във версия за една или две SIM карти и ще се продава в  Индия, Китай и Африка.

Всички се прехласваме по-новите високотехнологични смартфони, но има потребители, които  все още избират телефона си по характеристики като дълъг живот на батерията, здрава конструкция и  малки размери. За тях е новата Nokia 130, класически телефон на цена от само 19 евро.

Nokia-130-Single-SIM

Nokia 130 e  телефон от старата школа. Екрана е с 1,8 инчов цветен дисплей, като се допълва от клавиатурата с меки бутони.   Все пак, в него може да откриете и някои основни смартфон функции като възпроизвеждане на видео и аудио файлове, и вградено радио.  Има слот  за microSD карти с капацитет до  32GB.   Свързаността се осъществява чрез Bluetooth 3.0.  Задвижва се от Series 30+ софтуер. Друг класически щрих добавя LED фенерчето на задният капак.

Батерията издържа до 36 дни в режим на готовност, за сравнение  повечето смартфони няма да издържат дори 36 часа. 

Nokia 130  е може би един от последните телефони, които ще излязат под това име, т.к. Micrsoft още миналата година обявиха намеренията си да преименуват  бранда.  Той е предназначен за развиващите се пазари на страни от Африка, Китай и Индия, където смартфоните все още се смятат за скъпи играчки за богати хлапета.

Очаква се телефонът да се появи най-късно до края на месец септември.  Надяваме се открием Nokia 130  и на нашият пазар, т.к. все още има нужда от добри телефони с надеждна батерия. Дали ще бъде резервен телефон, когато батерията на смартфона Ви предаде, първият телефон на детето или ще е предназначен за  някой възрастен роднина,  Nokia 130 ще намери потребители и в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.