Начало / Новини / Алтернативи на Windows Media Player

Алтернативи на Windows Media Player

Има много причини поради, които да харесвате Windows Media Player: елегантен и стилен интерфейс,  способност да се   интегрира с вашите медийни файлове за улеснено търсене, лесен за навигация и винаги под ръка.   Не е трудно да разберем защо WMP е неизменна част от повечето персонално компютри.

Обаче, съществуват и други мултимедийни плеъри, които са чудесна алтернатива на Windows Media Player и при това съвсем безплатна. Ако възможностите  за възпроизвеждане на видео и аудио файлове на WMP са Ви  недостатъчни или просто искате да разгледате и други  варианти на вграденият в Windows  плеър, то тогава  имате голям избор от програми и приложения, които да тествате.

Днес ще Ви запозная с трите най-популярни алтернативни на Windows Media Player в нашият сайт, които са безплатни и поддържат множество файлови формати.

VLC Media Player

VLC Media Player

Безспорно един от най добрите мултимедийни плеъри е VLC Media Player. Поддържа  огромно разнообразие от файлови формати.  Новите потребители ще оценят изчистеният интерфейс, а по-напредналите могат да се възползват от улеснената навигация с  горещи клавиши и възможностите за интеграция със сайтове предлагащи стрийминг услуги. Добър пример е  Channels.com, който ще ви даде достъп до най-различни канали и програмиране като ESPN и National Geographic. С VLC също може да гледате BluRay и HD.

UMPlayer

UM Player

UMPlayer е съкращение от Universal Media Player и както подсказва името му, този плеър  има за цел  да бъде универсално решение за възпроизвеждане на мултимедийно съдържание.  Стилният интерфейс превръща слушането на музика или гледането на видео в истинско удоволствие. С  UMPlayer  може да гледате онлайн телевизионни канали и  слушате радиостанции. В него има вградена функция за търсене, която ви позволява да намерите видеоклипове в YouTube или музика в Shoutcast. Малко вероятно е да имате  трудности с прегледа на, който и да е медиен файл, т.к. този плеър идва с пакет от над 200 кодеци.  С  UMPlayer  може да сваляте скрийншотове от видео файлове и сваляте субтитри за чуждоезични филми.

KM Player

KM Player

Още един плеър, който поддържа голям набор от формати. KM Player е невероятно лек откъм използването на ресурси, което го прави идеален за потребители с ограничено пространство или по-бавни компютри. KM Player разполага с минималистичен интерфейс с фини естетически акценти. На пример цвета на плеъра се променя със всяка следваща песен. KM Player е  гъвкав и притежава значителни възможности за персонализиране. Може да  се сменят  скинове, да се добавят плъгини и да се променят опциите за възпроизвеждане. Можете дори да  се променят  свойствата на картината, изострят видео изображения, прилагат филтри  чрез инструментите  за обработка, които  KM Player предоставя.

Съществува голямо разнообразие от различни мултимедийни плеъри, които могат да отговорят вашите лични интереси и потребности.  Има ли друг безплатен плеър, който според Вас заслужа да споменем ? Разкажете ни по-долу! Ще се радваме да споделите в коментарите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.